Galerie Autrevue in Heerenveen

Bij galerie Autrevue staat de beleving van kunst centraal. Kom ervaren hoe je in de kunst kunt verdwijnen in plaats van er alleen naar te kijken!

Over Galerie Autrevue

Galerie Autrevue valt onder de rubriek galerie in Heerenveen.

De drijvende krachten achter Autrevue zijn:

* Randolph Algera, kunstenaar, restaurator. Hij is de eerste en mogelijk de enige in Nederland, die èn Meester in het schildersambacht is èn Master in de Klassieke Schilderkunst. Algera deed vele projecten, zoals de totale inrichting van de herbouwde St.-Clemenskerk te Ameland (van vloer, banken, wanden tot plafond, schilderingen, glas-in-loodramen en verlichting). Uniek in Nederland. Omroep Fryslân volgde het project een jaar lang in de documentaire “In nij tij.” Momenteel is hij o.a. docent muurschilderingen aan de Klassieke Academie Groningen. Hij wordt veel gevraagd voor lezingen en organiseert evenementen. Tijdens LF2018 organiseerde hij SalonLeeuwarden2018, een 4-daags evenement met workshops, lezingen, expositie en live schilderen van de top van de internationale decoratieschilders.

* Gabriëlle Westra, kunstenaar, portrettist. Met haar klassieke opleiding heeft Gabriëlle een stevige technische achtergrond. Daarmee en met haar liefde voor ornamentiek geeft ze haar schilderijen een eigen toets. Ze is gefascineerd door de verschillen tussen het platte vlak en de suggestie van ruimte, die je kunt creëren op het platte vlak. Ze schildert graag mensen, die ze dan op een klassiek technische manier schildert en dat combineert ze met ornamentiek. Hierdoor ontstaat een spel tussen voor- en achtergrond en tussen 2d en 3d. “Schilderen is een vàk, niet zomaar iets creatiefs. Kunstenaar bèn je, het vak kun je leren.” Gabriëlle bereidt haar schilderijen helemaal voor. Zorgvuldig zoekt ze haar modellen uit en aan de hand van potlood – en olieverfschetsen maakt ze haar plannen voor het definitieve schilderij. Haar schilderstijl wordt gekenmerkt door heldere keuzes. Ze abstraheert en maakt duidelijke keuzes in welke vlakken en partijen bij elkaar horen. Ze heeft een bijzondere combinatie van pasteuze directe toetsen en duidelijke verfstreken met uitvoerig realisme.

In haar schilderijen staat de mens centraal, met emoties en specifieke houdingen die haar verhaal vertellen. De onderwerpen die ze schildert zijn vaak haar belevenissen, ervaringen. Ze portretteert mensen uit haar dagelijkse omgeving die ze zorgvuldig gestalte geeft in haar schilderijen. De emotie die uit de gezichten en de houding van de figuur spreekt, vertelt het verhaal. Bijzondere mensen die Gabriëlle ontmoet, kunnen ook zelf het onderwerp zijn. Sprekende karakters inspireerden tot veelal ontroerende portretten.

De 3 Ateliers die zij hebben:

* Atelier Randolph Algera, vanuit galerie Autrevue kunt u via een groot sleutelgat een kijkje nemen in het atelier van Randolph Algera. Een sfeervol atelier met al de surrealistische en steampunk-achtige objecten die Randolph inspireren. Kom kijken hoe de schilderijen van Randolph tot stand komen en hou de vordering in de gaten.

* Atelier Gabriëlle Westra, ook het atelier van Gabriëlle kunt u via een groot sleutelgat vanuit galerie Autrevue bekijken. Italiaanse gipsen beelden, houtsnedewerk, maskers en een boekenkast vol favoriete kunstenaars maken de inspirerende ruimte waar Gabriëlle het liefst in werkt. Kom kijken hoe ze schilderijen opzet met haar specifieke 3D effect in de ondergrond of zie hoe ze de laatste hand legt aan haar nieuwste werk.

* Restauratie Atelier van Art-Decor, Het derde atelier is niet voor iedereen zichtbaar, maar hier wordt geweldig werk gedaan.

Voor meer informatie en de mogelijkheden verwijs ik u graag door naar de website. U kunt ook contact opnemen via de contactgegevens.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Galerie Autrevue uit de rubriek galerie uit Heerenveen is gevestigd aan de Woudsterweg 4 in Heerenveen. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-53378851.

Diensten en producten voor galerie

Trefwoorden die horen bij Galerie Autrevue zijn o.a. :